3 tips voor kennisdelen in digitale werkplekken

Slim kennisdelen in 3 tips

Zelfontwikkeling bij medewerkers houdt ze scherp, bereidt ze voor op skills die in de toekomst van pas komen en biedt toegevoegde waarde voor het bedrijf. Daarom laat je ze trainingen volgen. Iedere collega volgt die op zijn eigen manier: online, klassikaal of lezend. Hoe bevorder je kennisdelen en houd je al die trainingen, e-books, webinars en documenten goed bij elkaar zodat iedereen kan profiteren? Hier volgen 3 tips.

Deze digitale skills kun jij nu al ontwikkelen >

Tip 1: Bundel interne trainingen

Zowel bij grote als kleine bedrijven volgen medewerkers interne trainingen. Dat begint al bij het inwerken van nieuwe collega’s. Zo volgen zij trainingen over het bedrijf en voor het ontwikkelen van skills om hun nieuwe functie uit te voeren. Zorg dat je alle benodigde documenten overzichtelijk en toegankelijk onderbrengt in een online omgeving.

Zijn trainingen de steunpilaar van jouw organisatie? Til de online omgeving dan naar een hoger niveau en creëer een intranet op maat. Breng hier alle webinars, e-books en toetsen samen. Begeleid medewerkers hierbij goed. Breng ze duidelijk en stapsgewijs van punt A naar punt B. Dat scheelt veel vragen en zo ontlast je de HR-afdeling.

Tip 2: Kennisdelen van externe trainingen

Wat een collega leert tijdens een externe training is vaak ook erg interessant voor de rest. Vraag medewerkers daarom om de informatie te bundelen om de kennis te delen. Laat ze bijvoorbeeld zelf een webinar geven over de gevolgde meerdaagse communicatietraining en geef alle highlights. Of deel handige tips in een nieuwsbrief.

Maak het verplicht om een samenvatting te schrijven van alle trainingen die worden gevolgd. Stel ook een vast format op, zodat alle documenten op elkaar lijken. Sla dit digitaal op in jouw online omgeving. Zo is de informatie voor iedereen toegankelijk en makkelijk terug te vinden.

Tip 3: Maak content overal toegankelijk

Trainingen volg je thuis op de bank, onderweg in de trein of heerlijk onder de zon in een tuinstoel. Maak daarom de content toegankelijk op alle devices. Zo kunnen medewerkers inloggen met hun mobiel, tablet of laptop wanneer en waar ze willen en wordt kennis delen een stuk makkelijker.

Bundel al jouw content met DocVisie en bevorder kennisdelen. De digitale werkplek van Microsoft biedt overzicht en toegankelijkheid.DOCVISIE BUNDELS >