7 redenen om niet met informatiebeveiliging aan de slag te gaan

De meeste bedrijven denken hun veiligheid prima op orde te hebben. Bovendien is het verbeteren van de veiligheid een “hoop gedoe”. In de werkelijkheid heeft hierdoor 65% van de bedrijven de voordeur gewoon open staan. Onderstaand 7 redenen waarom deze bedrijven niet voldoende aandacht aan hun cybersecurity geven:

Reden 1

Bij ons valt niets te halen

Een hacker is altijd uit op winst. Betaal je salaris of betaal je leveranciers? Dan valt er wel degelijk wat te halen. Een infectie kan bedrijfsbestanden versleutelen en het onmogelijk maken om door te werken, tot er betaald wordt. Het wijzigen van rekeningnummers in de centrale administratie komt ook voor, zodat facturen op de rekening van de hacker betaald worden. Allemaal mogelijkheden om winst te maken.

Reden 2

Wij zijn heel erg goed beveiligd

Dat is geweldig! Maar houd er rekening mee; alles is te hacken. In 2016 schreef het Pentagon een wedstrijd uit- hackers van over de hele wereld konden eraan meedoen. In totaal werden 138 manieren gevonden binnen te komen. Dus bij jouw bedrijf kan dat ook.

Reden 3

Wij hebben een hele goede IT’er

Goede IT’ers staan aan de basis van elke goede verdediging. Maar, net als bij fysieke beveiliging, heeft iedereen een sleutelrol. 91% van de hacks worden gefaciliteerd door een menselijke fout, een medewerker die op een bepaald moment de verkeerde beslissing neemt. De IT’er is dus zeker niet de enige die een verantwoordelijkheid draagt.

Reden 4

Informatiebeveiling levert niets op

Levert het iets op? Echt wel! In elke branche is het beveiligen van gevoelige informatie een must. Door informatievoorziening goed te beveiligen, voorkom je reputatieschade en dat je aansprakelijk gesteld wordt.

Reden 5

Dat belemmert het proces

Goede security is een zorgvuldige afweging tussen technische, organisatorische en administratieve maatregelen. Met de nadruk op zorgvuldig. Een goed ontwikkeld securitybeleid staat primaire processen nooit in de weg.

Reden 6

Wij zijn geen doelwit voor Criminelen

Cybercriminelen hebben het inderdaad waarschijnlijk niet op jou voorzien. Maar dat betekent niet dat je geen slachtoffer kunt worden. Integendeel. Hackers ontwikkelen systemen die volledig autonoom op zoek gaan naar kwetsbare systemen. Schieten met hagel, zogezegd.

Reden 7

Onze medewerkers herkennen alle Phishing Emails, altijd

75% van alle medewerkers is precies daarvan overtuigd. In de praktijk wijst onderzoek uit dat slechts 3% in staat is om daadwerkelijk alle phishing mails te herkennen. Één verkeerde klik kan genoeg zijn een hacker toegang tot het netwerk te geven.

Blijf bestand tegen cyberaanvallen en houd ongenode gasten buiten de deur met de diensten en  producten van DocVisie. Wij combineren state-of-the art cybersecurity met menselijke vakkracht.

bekijk het hier