Je prullenbak: een heilige graal voor hackers

Categorie:
prullenbak opschonen

Het vuilnis buiten zetten is een van de meest gehate klusjes. Op je computer kost het je nauwelijks moeite. Maar ook die prullenbak laat je onbewust lekker vollopen. Hackers vinden al jouw weggegooide bestanden maar wat interessant.

Vergeten het vuilnis buiten te zetten

De prullenbak is zo’n dingetje dat iedere computer heeft, maar iedereen vergeet. Je weet dat je er iets mee moet doen, maar het schiet er altijd bij in.

De delete-knop weet je wel te vinden. En daarmee is je bestand weg. Niet helemaal dus. Alles wat je verwijdert hoopt zich op in je prullenbak. Net als die thuis in de keuken, moet je deze ook regelmatig legen. Nou is je computer slim genoeg om zelf in te grijpen. Stroomt je prullenbak over? Dan verwijdert ie automatisch de oudste bestanden. Deed je prullenbak thuis dat ook maar.

Alles wat je uit de prullenbak verwijdert, of wat ie zelf weggooit, is ook echt weg. Denk dus eerst goed na voordat je heel je prullenbak leegt. Misschien blijkt er toch nog iets belangrijks in te zitten.

Wachten tot ie overstroomt

Oké, technisch gezien kan dat dus niet. Je prullenbak leegt zichzelf automatisch. Dus wachten op de melding ‘Uw prullenbak zit vol’ kan lang duren. En dan vergeten we het al snel te doen.

Dat je digitale kliko langzaam volloopt, hoeft helemaal geen probleem te zijn. Zolang het geheugen van je computer niet vol raakt is er niks aan de hand. En schiet je vinger wat te snel naar de delete-knop. Geen paniek! Je kan alles nog terugvinden. Toch is het geen verkeerd idee om zo nu en dan even een grote schoonmaak te houden.

Leeg niet alleen de prullenbak van je computer regelmatig. Maar ook die van je mailbox en de cloud. Daar wil je ook geen belangrijke informatie achterlaten.

Hackers houden van jouw prullenbak. Het is de heilige graal van je computer. Alles wat ooit belangrijk was, maar nu niet meer nodig kan ie daar vinden. Contactgegevens van ouder klanten. Facturen van jaren terug. Vanuit je vuilnisbak kan hij overal bij. En jij wist niet eens dat je het nog had. DocVisie helpt je met alles AVG-proof te verwijderen. Dan valt er niets meer te halen in jouw prullenbak.

AVG-proof online documenten verwijderen werkt het beste met een degausser. Dit apparaat maakt magnetische gegevensdragers, zoals een harde schijf, volledig onleesbaar. Maar ook je prullenbak kan door zo’n degausser onleesbaar gemaakt worden.

Verwijder je documenten AVG-proof.

wij helpen je >

Naar buiten met die zak

Je bent overtuigd. Die digitale prullenmand moet regelmatig geleegd. Tijd om de koe bij de horens te vatten. Stel voor jezelf een reminder in dat je het vuilnis buiten zet. Op je computer dan. Doe dit bijvoorbeeld eens per week. Hoe langer je het uitstelt, hoe meer waardevolle papieren erin terecht komen.

Een kleine prullenbak moet je wel vaker legen. Je digitale kan je ook kleiner maken. Zo verwijdert ie dus sneller uit zichzelf documenten dan wanneer er oneindig veel in kan.

Als advocaat wil je documenten met gegevens van verdachten niet in de prullenbak laten slingeren. Je kan deze bestanden meteen definitief verwijderen. Dat kan per stuk door de shift toets in te drukken terwijl je op delete drukt. Of je kan heel je prullenbak ontmantelen. Kwestie van een instelling veranderen in de eigenschappen. Hoef je die reminder niet meer te zetten.

Bestanden uit je cloud veilig verwijderen is niet zo eenvoudig, maar wel belangrijk.

Vraag gratis advies aan >