Wat opa ons leert over synergie op jouw digitale werkplek

Categorie:
digitale werkplek

“Bespaar je de moeite.” Een bekende uitdrukking die ons meestal als muziek in de oren klinkt. Want als er iets op onze weg komt dat ons tijd of energie bespaart, dan zijn we er als de kippen bij. En het hoeft niet altijd rocket science te zijn dat ons leven vergemakkelijkt. In de tijd van onze grootouders was het een heel simpel idee dat voor grote vooruitgang zorgde: ruilverkaveling. Lees waarom en hoe je jouw digitale werkplek hiermee slim inricht.  .

Synergie door grondruil

Zegt het woord ruilverkaveling je iets? Weinig mensen staan erbij stil dat onze economie in de vorige eeuw hiermee een enorme boost kreeg. Boeren die gewend waren op versnipperde stukjes land te werken, kregen door een ingrijpende maatregel opeens de beschikking over een groot aaneengesloten stuk. Ze konden daardoor veel efficiënter werken, want de samenvoeging van alle losse perceeltjes was veel meer dan een eenvoudige optelsom. De impact was enorm.

Kansen voor onze generatie

We kijken misschien een tikkie meewarig terug naar grootmoeders tijd, maar net als vroeger liggen er ook voor ons volop kansen om slimmer te werken. Als we bij ondernemers van nu in de computer mochten kijken, komen we op veel plekken een bonte verzameling tools, documenten en programma’s tegen.

Toegegeven, de meeste gebruikers zullen hier redelijk hun weg in hun digitale werkplek vinden, maar grote kans dat een groot deel van de bestanden al jaren niet meer wordt gebruikt en als ruimteafval door het digitale universum zweeft. Of gewoon op de server staat en weinig anders doet dan jouw computer lekker traag te laten draaien.

Synergie met DocVisie

Hoog tijd voor een ruilverkaveling op jouw digitale werkplek. Met een documentbeheersysteem (DMS) van DocVisie waant u zich als de eerste boer die toegang kreeg tot de fris drooggelegde Flevopolder. Ruimte, overzicht en de vrijheid om alles precies naar jouw smaak in te richten. Geen achterafpercelen, maar alle digitale hectares mooi aaneengesloten. In een oogopslag zie je hoe de hazen lopen. DocVisie geeft jou de sleutel in handen voor veilig en efficiënt online werkplezier.

Efficiënt samenwerken
Met DocVisie krijg je vernuft onder de motorkap. En heb je meer mensen aan boord? Dan is het heerlijk samenwerken, want de lijnen zijn kort en kennis delen is een eitje. Dat is de kracht van systeemintegratie.

Jouw digitale uitvalsbasis: DocVisie

Moest de boer van vroeger van hot naar her reizen om zijn to-dolijstje af te werken, vink jij lachend je taken af vanuit je eigen digitale controlecentrum. Jouw DMS herbergt alles wat je nodig hebt. Je hoeft niet meer voortdurend te schakelen tussen jouw documenten, mappen, mailbox, tools voor relatiebeheer en administratie-oplossingen. Eén druk op de knop en je hebt het document dat je zoekt te pakken. DocVisie is jouw uitvalsbasis waarmee je efficiënt je business runt.

Van energie naar synergie

Je computer opschonen en mapjes netjes indelen kun je best zelf. Maar DocVisie gaat verder. Met een DMS pomp je echte synergie in je bits and bytes. De verschillende programma’s van jouw digitale werkplek zijn organisch met elkaar verbonden. Overal apart voor inloggen is verleden tijd. Van bestanden wordt alleen de laatste versie automatisch bewaard. Niet meer twijfelen of je wel de goede versie te pakken hebt. Tel uit je tijdwinst.

“Synergy werkt. Het is effectiviteit in een onderling afhankelijke realiteit – het is teamwork, teambuilding, de ontwikkeling van eenheid en creativiteit met andere mensen.”
– Stephen R. Covey

De magie van teamwork

Goed communiceren is cruciaal, zeker in het mkb. Je bent op elkaar aangewezen en wilt snel schakelen. Dat begint bij een betrouwbaar DMS. Dat moeten veilig, efficiënt, gebruiksvriendelijk en snel zijn. De som van jullie allemaal samen plus nog wat extra. Dat is de magie die geboren wordt uit een goed op elkaar ingespeeld team.

Zonder ruis op de lijn

Een van de tips die je vaak hoort wanneer je efficiënter wilt werken is: ga niet multitasken. Met andere woorden, behoud de focus op die ene taak in het hier en nu. Een DMS van DocVisie is speciaal ontworpen om jouw focus scherp te houden. Alle online toepassingen die jij op je dagelijkse digitale werkplek nodig hebt, zijn door DocVisie naadloos op elkaar afgestemd.

Ga voor één platform waar je alles bij elkaar hebt om je business te runnen. Kies voor de synergie van DocVisie.

Bekijk ons aanbod >

Opmerkingen zijn gesloten.