Digitalisering zorgt voor gelukkige zorgprofessionals

Digitalisering zorgt voor gelukkig personeel

Solliciteren bij een zorginstelling. Het draait tegenwoordig om zoveel meer dan het hoogste salaris. Vooral millennials zijn naast de maandelijkse financiële bijschrijving ook op zoek naar persoonlijke voordelen. Mogelijkheden om te groeien, efficiënter te werken dan de rest van de markt en patiënten ook digitaal een service te bieden.

Een eersteklas documentmanagementsysteem (DMS) kan je helpen net dat extraatje te bieden waardoor sollicitanten liever voor jouw bedrijf kiezen dan voor een ander. En als je getalenteerde mensen bij je bedrijf betrekt, heeft dit een enorme invloed op het succes.

Werken in de wolken

Flexibel werken is een van die voordelen waar medewerkers een moord voor doen. De standaard ploegendienst van 9 tot 5 is een achterhaald concept nu we ons werk gewoon mee kunnen nemen in de trein en onze achtertuin.

Natuurlijk moeten vooral in de zorg veel zaken op locatie worden ondernomen: een operatie op afstand is nog steeds een toekomstdroom, maar de administratie, patiëntgesprekken en werkoverleggen kunnen ook prima met een aantal kilometers afstand tussen de betrokkenen. Een DMS maakt het gemakkelijker om op afstand veilig te werken.

Veel zorgprofessionals in het midden- en kleinsegment verwachten dat dossierverwerking op een eigen server moet plaatsvinden in verband met de privacy.  Denk aan de digitale administratie en het bijhouden en archiveren van patiëntendossiers. Het tegenovergestelde is echter in veel gevallen waar. Software dat draait op een Nederlands datacenter is in de regel veel veiliger.
Ontdek Waarom

Focus op fun

Administratie en bureaucratie is suf. Een DMS zorgt ervoor dat jouw medewerker geen tijd verspilt aan repeterende en saaie klussen. Het invoeren van reisbonnetjes bijvoorbeeld. Nu het DMS dit van ze overneemt kunnen zij hun tijd richten op belangrijkere zaken.

In een slim DMS hoef je vele zaken maar één keer in te voeren waarna hij vanaf altijd deze suggestie voorstelt. Gebruikt mevrouw jansen bijvoorbeeld dagelijks een pil? Dan zie je in het patiëntendossier bij het invullen van de medicatie automatisch de dagelijkse hoeveelheid en de komende herhaalrecepten.

Dit maakt ze gelukkiger in hun werk en het bedrijf ziet daardoor een hoger productiviteitsniveau. Dat zorgt weer voor een geldbesparing die je alsnog kunt investeren in het salaris van de medewerker. Zo is het cirkeltje rond.

Medisch specialisten zijn bijna 40% van hun werktijd kwijt aan de administratie van iedere patiënt zegt de Federatie Medisch Specialisten (FMS). De meerderheid ervaart het werk als onzinnig en millennials vinden het een reden om naar een andere werkgever te zoeken. Bespaar op bureaucratie.
Bel Ons

Opmerkingen zijn gesloten.