Slim DMS in de zorg

Categorie:
dms in de zorg

Als zorgprofessional wil je zoveel mogelijk zorg op maat bieden. Dat verwachten je patiënten ook steeds meer. Een slim documentmanagementsysteem (DMS) dat jou daarbij ondersteunt is essentieel. Met een slim DMS werk je efficiënter, makkelijker vanuit huis en weet je zeker dat je altijd alle informatie in een veilige omgeving bij de hand hebt. Ontdek de voordelen.

Eisen voor een DMS in de zorg

Betere, patiëntgerichte zorg verlenen vraagt om een goed DMS. Eentje die 24/7 online en beschikbaar is. Daarnaast moet het systeem elk type document kunnen beheren en de juiste templates aanbieden om documenten automatisch te genereren. En dat allemaal in een beveiligde omgeving.

Kies een veilig datacenter voor jouw DMS

Jij gaat met vertrouwelijke documenten van patiënten om en wilt natuurlijk niet dat die zomaar op straat komen te liggen. Werk daarom met een datacenter met de juiste certificeringen. Jij bent immers verantwoordelijk voor de gegevens en aansprakelijk wanneer het eventueel mis gaat.

Met deze certificaten zit je veilig met het datacenter voor jouw DMS:

  • ISO 27001 – Informatiebeveiliging
  • NEN 7510 – Informatiebeveiliging in de zorg
  • ISO 9001 – Internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen
  • ISAE3402 compliant – Internationale outsourcing standaard

Vink de checklist af voor een veilig datacenter >

Dit kan een DMS voor de zorg

Waar andere zorgprofessionals nog moeilijk doen door te werken in verschillende versies, pak jij met gemak het meeste recente document erbij via een centrale digitale plek. Alle nodige informatie staat geordend in een map waar iedereen met de juiste rechten bij kan. Geen gedoe meer met onoverzichtelijke communicatie, documenten op de mail zodat je kan thuiswerken of ongeordende roosters.

Grip op de kosten

Met een slimme DMS houd je niet alleen grip op de kwaliteit van de zorg, maar ook op de kosten. Doordat je tijdbesparend en efficiënt aan het werk bent, houd je de stijgende zorgkosten binnen de perken.

Alle informatie up-to-date

Thuiswerken is voor jou geen probleem. Het belletje van een klant met een update over zijn slaapprobleem verwerk jij gemakkelijk bij in het dossier. De volgende dag komt hij langs in de praktijk en ziet jouw collega meteen de actuele stand van zaken. Moeilijk doen met updates mailen of op een usb zetten is verleden tijd.

Dit is tijdsbesparend en veiliger. Mail kan worden onderschept en een USB kun je kwijtraken. Met een DMS bewaar je alle zorginformatie veilig en realtime.

Bel ons voor advies hoe je veilig en efficiënt kunt werken >

Makkelijk vindbaar

Er zijn honderden, misschien wel duizenden, documenten die in het DMS worden opgeslagen. Door alle documenten, zoals werkinstructies, datasheets en archieven, zie je het digitale bos niet meer. Een DMS beschikt over een techniek die Full Text Search heet. Zo vind je informatie supersnel terug zonder de bestandsnaam te weten. Bovendien werken moderne systemen ook met hashtags. Dat werkt zoals je het gewend bent van social media.

Door afspraken te maken over de naamgeving van bestanden vind jij nog gemakkelijker die handleiding uit 2016. Wij kunnen jou helpen bij de naamgeving zodat het voor iedereen makkelijk is toe te passen. Dit doen wij vanuit jarenlange ervaring.

Rechtenstructuur

Je collega mag niet zomaar bij jouw bestanden komen. Maar wanneer alles op een centrale plek staat, moeten daar wel maatregelen voor worden getroffen. Een slim DMS zorgt dat de rechtenstructuur in orde is en collega’s, assistenten en andere medewerkers de juiste bevoegdheden hebben voor toegang tot bepaalde documenten.

Efficiënter werken

Verdoe geen tijd aan saaie, herhaalde zaken. Wanneer jij kiest voor een slim DMS hoef je bepaalde handelingen maar een keer uit te voeren. Eenmaal ingevoerd zal er altijd een suggestie worden voorgesteld. Alle benodigde gegevens voor de verzekeringsmaatschappij op de facturen bijvoorbeeld zodra je een achternaam invult. Of uitnodigingen voor periodieke controle van jouw tandartspraktijk worden dan gesuggereerd om te verzenden.

Lever zorg op maat voor jouw patiënten en stap over naar een slim DMS. Vraag ons welke oplossing het beste bij jou past.

Bekijk onze bundels >

Opmerkingen zijn gesloten.