“Digitale documentbeveiliging door middel van encryptie”

Encryptie: de versleuteling van informatie

Encryptie regel je liever voor- dan achteraf. Dat ene mailtje naar de verkeerde persoon is helaas binnen no-time verstuurd. Auch, pijnlijk! Voor je het weet ligt er gevoelige informatie in de verkeerde handen. In deze digitale wereld verspreidt informatie zich razendsnel. IJsselgemeenten zocht een manier om volledig in control te zijn als het gaat om informatie. Met elk type document, op elk device, in elke omgeving; IJsselgemeenten bepaalt de versleuteling van de informatie.

Download case study

Waarom IJsselgemeenten kiest voor de encryptie methode van Quiver

De veiligheid van informatie is volledig afhankelijk van jouw medewerkers. Je kunt de techniek nog zo goed inrichten, één menselijke fout en de gevolgen kunnen catastrofaal zijn. Om die reden kiezen steeds meer organisaties, waaronder ook IJsselgemeenten, voor volledige versleuteling van bestanden. Zonder encryptie kan de ontvanger er in principe alles mee doen, van delen, printen tot aanpassen. De eigenaar verliest op dat moment de controle.

Hoe werkt encryptie voor de IJsselgemeenten?

Het Nederlandse bedrijf Quiver heeft een encryptie methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat je de controle houdt over e-mails en documenten, ook nadat deze door een gebruiker zijn gedownload. IJsselgemeenten bepaalt als eigenaar zelf hoe zwaar elk individueel document wordt beveiligd. Dankzij de Outlook plugin is het ook mogelijk om e-mails in te trekken. Daarnaast is het met de audit-trail mogelijk te monitoren wat er met de informatie gebeurt. Wie heeft welk document gezien en wie heeft er wat mee gedaan? IJsselgemeenten is watching ;-­)

Ontdek meer klantrelaties aan het woord

Benieuwd naar meer verhalen van onze referenties?

Ontdek referenties