Server in eigen beheer of door deskundigen?

Categorie:
server

Een eigen server: gouden greep of groot gevaar?

Jij hebt graag de touwtjes in handen. Een eigen server klinkt je dan ook als muziek in de oren. Alles in privébeheer: perfect! Maar het is minder mooi dan je wellicht denkt. Als jij je niet bewust bent van een aantal belangrijke aandachtspunten, brengt het werken op een server in eigen beheer gevaren met zich mee.

NEEM CONTACT OP >

Server in eigen beheer

Te beginnen met de term ‘in eigen beheer’. Want laten we eerlijk zijn: hoogstwaarschijnlijk ben jij niet degene die het systeem daadwerkelijk zelf kan beheren. Wil je een veilige en goed functionerende IT-infrastructuur die ook nog eens aan de privacywetgeving voldoet? Dan heb je één of meerdere medewerkers nodig met diepgaande kennis.

Het inschakelen van externe experts is een optie, maar houd er rekening mee dat een hoge beschikbaarheid en fysieke toegankelijkheid tot je server van levensbelang zijn. Want gaat er iets mis, dan is er haast geboden. Een kleine fout kan je klanten kosten en jouw reputatie in het geding brengen.

Ga voor flexibiliteit en zekerheid en kies voor opslag in de cloud. De beveiliging van een datacenter is van het hoogste niveau. Bezoekers mogen alleen naar binnen onder begeleiding, het pand is uitgedost met slimme inbraakbeveiliging en bij kortsluiting is er altijd extra stroomvoorziening.

NEEM CONTACT OP >

Onderhoud en updates

We vertellen je waarschijnlijk niets nieuws als we zeggen dat je een server regelmatig dient te onderhouden en dat alles up-to-date moet zijn. Aangezien dit niet je core business is, kan het er nog wel eens bij inschieten of niet correct uitgevoerd worden.

Mis je updates, dan kan dit je behoorlijk wat problemen opleveren. Verouderde software kan namelijk  datalekken veroorzaken. En met zwakkere firewalls, ben je bijvoorbeeld een makkelijke prooi voor DDoS-aanvallen. Privacy en veiligheid zijn begrippen waar niemand meer omheen kan anno 2019, dus zorg dat je alles goed op orde hebt. Hetzelfde geldt voor het maken van back-ups. Doe het regelmatig en doe het goed. Een degelijke back-upprocedure voorkomt dataverlies.

Lokale server en werken op afstand

Werk jij op afstand? Weet dan dat je daar het nodige voor moet realiseren als je met een lokale server werkt. Dit is in principe niet moeilijk, maar het ook echt op een veilige manier verzorgen is een stuk ingewikkelder. Wordt het niet op de juiste manier gerealiseerd, dan is je systeem zo lek als een mandje en is wederom onder meer de privacy in gevaar. Neem een expert in de arm als je niet wil dat allerlei documenten en persoonlijke, gevoelige gegevens op straat komen te liggen.

Met een slim DMS in de cloud:

  • Werk je altijd in een veilige online werkomgeving
  • Krijgen hackers vrijwel geen kans
  • Ben je beter bewapend tegen kortsluiting of brand
  • Verwerkt iedereen data op één locatie
  • Zijn er nooit meerdere versies van één document
  • Werk je veilig thuis
  • Ben je AVG-compliant

Ga voor professionaliteit

IT-beheer is een vak en vraagt om deskundige mensen. Kies je voor een lokale server in eigen beheer, maak er dan voldoende budget voor vrij, geef het de nodige tijd en aandacht, besteed eventueel het een en ander uit en schakel die experts écht in. Want een IT-infrastructuur die niet in orde is, kan je bedrijf flink schaden.

Ontvang meer handige informatie over veilige dataopslag en vraag ons naar de mogelijkheden van een slim DMS voor kleine ondernemers.
NEEM CONTACT OP >

Opmerkingen zijn gesloten.