Laat je niet hacken, werk met een DMS

Categorie:
hacken

Veilig werken. Het blijft een heikel thema. De media berichten met regelmaat over diefstal van persoonsgegevens of hacken. Bezint daarom eer ge begint. Met een documentbeheersysteem (DMS) van DocVisie werk je veilig en AVG-compliant vanuit de cloud.

Hoe makkelijk is het om bij jou te hacken?

Je bent werkzaam in de zorg of in de juridische dienstverlening en hebt een eigen praktijk. Veelal wordt het computersysteem door meerdere werknemers gebruikt. Alle data worden op één server bewaard. De beveiliging? Die is in veel gevallen niet optimaal. Denk aan brand, denk aan hackers. Tijd om er wat aan te doen.

Met een Lelijke Eend de snelweg op? Op zich geen probleem. Het rijdt en je komt uiteindelijk op je bestemming aan. Tenzij er onderweg onverwachte dingen gebeuren. Ben je dan goed beschermd? Of kies je toch liever voor een auto met een goede kooiconstructie, airbags, anti-whiplash hoofdsteunen, ABS, ESC, kreukelzones, rijstrookassistent en dodehoekverklikker?

Met de DocVisie Bundels heb je een DMS met alles erop en eraan:
Bekijk onze bundels >

Geliefd doelwit: het mkb

Als specialist in documentmanagement weet DocVisie dat hackers graag in het mkb actief zijn. Eenmanszaken en kleinere organisaties zijn een gewild doelwit. De reden ligt voor de hand: de beveiliging is doorgaans niet zo goed geregeld als in grotere bedrijven, waar een of meer medewerkers dagelijks zorgen dat de digitale sloten indringers buiten houden.

Kritieke factoren: tijd en geld

Een andere reden is tijdgebrek. Als praktijkhouder ben jij de koetsier op de bok met acht temperamentvolle paarden voor je. Jij trekt aan de teugels en aan het eind van de rit wis je het zweet van je voorhoofd en val je voorover op een dikke schapenvacht. Toegegeven, een beetje overdreven, maar je kent het gevoel. Aan het eind van de dag blijkt de beveiliging een ondergeschoven kindje.

Wat DocVisie ook regelmatig ziet is dat het budget gebruikt wordt als alibi om beveiliging onderaan de to-dolijst te zetten. Inderdaad beschikken grotere bedrijven meestal over meer financiële ruimte. Maar is dit een vrijbrief om je niet te wapenen tegen hackers? Omdat het leven nu eenmaal vol risico’s zit?

Cybersecurity heb je zelf in de hand

DocVisie vindt van niet. Natuurlijk kun je niet alle risico’s wegpoetsen, maar met een slimme oplossing van DocVisie houdt je de teugels stevig in handen om veilig de digitale snelweg op te gaan. Zit je op je bok en hoor je een wiel rammelen achter je? Dan is stoppen echt beter, want anders lig je straks met koets en al in de sloot. Voorkomen is beter dan gehackt worden.

Maak het zo hack als je wilt

Alles liever dan in de sloot belanden, toch? En de persoonlijke gegevens van je patiënten of cliënten zie je ook liever niet op straat. Dat hoeft ook helemaal niet, want heeft DocVisie daar een waterdicht DMS voor:

  • Altijd prettig werken in een veilige online omgeving
  • Ook thuis overal bij kunnen
  • Probleemloos voldoen aan de AVG
  • Data op één locatie verwerken
  • Bescherming tegen brand of kortsluiting

Bonusvoordeel: altijd up-to-date, werken want vanuit de cloud ben je verzekerd van de laatste Microsoft-licenties.

Hoe veilig is uw website?

Met een doordacht DMS verklein je het risico om gehackt te worden fors. Heb je daarnaast nog een website in gebruik? Dan verdient dit speciale aandacht. Uit een onderzoek van BDO blijkt dat de meeste websites binnen het mkb niet veilig zijn. De helft van de 300.000 websites die waren bekeken, bleek kwetsbaar voor hackers.

“De website heeft vaak een centrale functie in het verbinden van leveranciers, werknemers en klanten. Als het dataverkeer niet goed is versleuteld, kunnen hackers inbreken in het bestelproces van een webshop of de afhandeling van een contactformulier. Op deze manier hebben ze toegang tot klantgegevens en betaalgegevens.”
– Chris Montijn, cyberexpert Perfect Day (bron: bdo.nl)

Verder kijken dan je eigen veiligheid

Als er gemakkelijk gaten in je website te schieten zijn, maak je het hackers wel erg gemakkelijk om binnen te komen. De vervelende gevolgen laten zich raden: diefstal van privédata, geknoei met websites en onrechtmatige inzage in financiële gegevens. Hier wil je niet aan denken, want voor je het weet heb je een rechtszaak aan je broek hangen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Met DocVisie creëer je een online workspace die AVG-compliant is waarbinnen je gegevens veilig zijn.

“Bedrijven moeten zich realiseren dat ze met onvoldoende beveiliging niet alleen zichzelf, maar ook werknemers, leveranciers en klanten in gevaar kunnen brengen.”
Chris Montijn, cyberexpert Perfect Day (bron: bdo.nl)

Laat de teugels niet vieren

Dat een website kwetsbaar is, komt niet altijd door een gebrek aan tijd of verantwoordelijkheidsgevoel. Je koopt als ondernemer een pakket bij een webhoster in de veronderstelling dat het met de beveiliging wel snor zit. Gevaarlijk, want in genoemd onderzoek voldeed slechts 1 van de 80 onderzochte webshops aan de veiligheidseisen.

Tip: Vraag altijd bij je leverancier na of je website veilig draait. Je bent er zelf verantwoordelijk voor, dus houd de teugels in eigen hand.

Zoek het hogerop

Een groot voordeel van een DocVisie-oplossing is dat je in de cloud werkt. Daardoor ben je niet meer afhankelijk van een server en een of meer IT’ers. Allemaal extra zorgen, want een server heeft een brandveilige omgeving nodig en de sleutel van het serverhok moet betrouwbaar opgeborgen zijn. Je wilt een of meer IT’ers standby hebben. Door in de cloud te werken, smelten deze aandachtspunten weg.

DocVisie: een hele verademing

Met een DMS maak je jouw digitale werkplek hackfree en kun je bovendien afzonderlijke documenten en mappen beveiligen of afschermen voor andere gebruikers. Zo houd jij de regie over je bestanden en je werkstroom. En voor hackers valt er niets te halen.

Speel op safe met een slim DMS van DocVisie.

Bekijk onze oplossing >

Opmerkingen zijn gesloten.