Leer een phishingmail herkennen | Gratis test

Categorie:

Herken jij een valse e-mail? Dat is echt super knap, want dan behoor je tot de 3% excellente individuen die een phishingmail herkennen. Trap niet in de valstrik die digitale hackers uitzetten.
TEST GRATIS JOUW KENNIS >

Online dreiging en phishingmail herkennen

De analoge wereld digitaliseert. Daarmee nemen bedrijfskansen toe, maar bedreigingen net zo goed. Op straat weten we dit soort bedreigingen wel te herkennen. Een bivakmuts, pistool of lange beige jas met blote enkels betekenen niet veel goed. Maar weet jij op welke signalen je online moet letten?
Neem geen snoep aan van vreemden. En klik niet zomaar op iedere link. Zo bescherm je jouw bedrijf tegen hacks.

Digitale dreiging neemt toe

Digitale dreiging neemt toe en jouw weerbaarheid blijft achter. Dit kan zelfs leiden tot maatschappij-ontwrichtende schade meldt Cybersecuritybeeld Nederland (CSBN). “Vrijwel alle vitale processen en diensten zijn volledig afhankelijk van ict. Omdat analoge alternatieven bijna helemaal verdwenen en terugvalopties afwezig zijn, is de afhankelijkheid van gedigitaliseerde processen en systemen zo groot geworden dat aantasting hiervan kan leiden tot maatschappij-ontwrichtende schade”, stellen zij.

En de zwakste schakel? Dat ben jij! De mens.

  • Slechts 3% van jouw medewerkers herkent een phishing-mail.
  • Phishing is de oorzaak van 91% van alle datalekken.
  • 60% van de Nederlandse bedrijven is in de afgelopen 5 jaar slachtoffer geworden van hacking, ransomware, datadiefstal of andere vormen van cybercrime.
  • Dit alles had in totaal miljarden euro’s schade als gevolg.

Wees slimmer van de hacker

Versterk de zwakste schakel. Laat jouw medewerkers phishingmail herkennen. Leer ze wat de online signalen van dreiging zijn. Wanneer is een mail vergelijkbaar met een winkelstraat op klaarlichte dag en wanneer heb je te maken met een schunnig steegje in schemerlicht?
Volg onze training of test hier alvast gratis jouw kennis.
TEST GRATIS JOUW KENNIS >

Opmerkingen zijn gesloten.