De printer beveiligen kan een datalek voorkomen

Categorie:
printing

De printer beveiligen voorkomt een datalek

Printers zijn de zere plek van veel organisaties en bedrijfsverzamelpanden. Niemand neemt verantwoordelijkheid over het updaten van de software of is zich ervan bewust dat dit moet. Het is zo wachten op een hack. Privacygevoelige informatie ligt vervolgens op straat. Licht je in, laat de printer beveiligen en voorkom een datalek.

De printer updaten

Multifunctional printers (MFP’s) zijn op het (draadloze) netwerk aangesloten. Niet updaten betekent een grotere kans op lekken. Via gehackte MFP kunnen onbevoegden bij jullie documenten.

Printer beveiligen tegen hacks

Voorkom datalekken en beveilig de printer met deze maatregelen:

 1. Wees je ervan bewust dat papier ook een informatiedrager is. Laat prints nooit rondslingeren en versnipper alles wat je niet meer nodig hebt.
 2. Autoriseer slechts bepaalde personen en beperk je daarbij ook in de functies. Niet iedereen hoeft alles te kunnen scannen, faxen of mailen.
 3. Beveilig de MFP met unieke codes per bevoegde. Dit kan ook met een pas of druppel.
 4. Beveilig de printer met een wachtwoord. Kies er zelf een en gebruik niet het standaard wachtwoord.
 5. Houd firmware, middleware en software up-to-date.
 6. Beheer de printers met beheersoftware: verander wachtwoorden en beveilig de toegang. Stel de printer bovendien zo in dat hij de wachtrij aan het einde van iedere dag volledig wist. Ook van de harde schijf.
 7. Verstuur printopdrachten alleen via een beveiligd netwerk en naar een versleutelde printerserver. Zo worden ze voorzien van een encryptie en op een veilige manier uitgelezen. Alleen geautoriseerde gebruikers kunnen de data bekijken.
 8. Laat de harde schijf volledig wissen wanneer je de printer zelf niet meer gebruikt.

Besteed de printerupdates uit

Lease een multifunctional printer. Dit zorgt voor flexibiliteit, een verhoogde veiligheid, updates en beveiligingsmaatregelen op afstand en voorziet jouw organisatie of bedrijfsverzamelpand direct van een machine die voldoet aan de laatste standaarden. Daarbij zijn de MFP’s voorzien van noodzakelijke beveiligingssoftware.

 • Een ingebouwde firewall als McAfee®
 • Harde schijf overwrite die gegevens verwijdert
 • 256-bits codering
 • Software-oplossingen om de netwerkinfrastructuur te beheren
 • Een SSL-verbinding om ook de route naar de printer toe te beveiligen

Het is prettig en tijdbesparend als een professional jouw updates uitvoert en de beveiliging op orde houdt. Kies voor een flexibel abonnement en print, scan en fax veilig, avg-proof en zorgeloos.
NEEM CONTACT OP >

Opmerkingen zijn gesloten.